Lang Select English

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Νέα

Category: ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΦΗΒΩΝ / 2017-01-30 /

Προκήρυξη θέσεων εργασίας 2 Κοινωνικών Λειτουργών

O Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων προκηρύσσει δύο (2) θέσεις εργασίας Κοινωνικών Λειτουργών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (6 μηνών) πλήρους απασχόλησης στο Σταθμό Εφήβων:


  Απαιτούμενα Προσόντα:
  Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι απόφοιτος Σχολής Κοινωνικής Εργασίας της Ελλάδας η του Εξωτερικού.
  Απαραίτητη είναι η πολύ καλή γνώση αγγλικών, καθώς και η πολύ καλή γνώση χρήσης Η/Υ.
  Μεταπτυχιακός τίτλος κυρίως σε θέματα ασυνόδευτων ανηλίκων και παιδοψυχολογίας είναι επιθυμητός,
  Επιθυμητή επίσης είναι η επαγγελματική εμπειρία σε ανάλογες δομές ασυνόδευτων ανηλίκων.
  Πρόσθετη εμπειρία και ικανότητες (π.χ. εμπειρία σε διοίκηση, υποστήριξη των δικαιωμάτων των παιδιών, διαχείριση κρίσεων)
  Προσωπικότητα (Επικοινωνιακές δεξιότητες, ικανότητα ευέλικτων χειρισμών και τήρησης ορίων, συνέπεια και υπευθυνότητα.)


  Διαδικασία Aίτησης:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους έως και τη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] αναφέροντας τη διαθεσιμότητά τους για την έναρξη της απασχόληση τους. Για την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου θα διενεργηθεί συνέντευξη των υποψηφίων, ενώ θα ζητηθούν τα έγκυρα αποδεικτικά που πιστοποιούν την πληρότητα των απαιτούμενων προσόντων.

H διάρκεια της μισθωτής σύμβασης εργασίας θα είναι εξάμηνη με δυνατότητα παράτασης κατόπιν αξιολόγησης. Ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα 1500 ευρώ (μικτά) και περιλαμβάνει 5νθήμερη εργασία, 8ώρες ημερησίως.


Έντυπο Καθηκόντων Κοινωνικού Λειτουργού  

Category: ΕθΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2016-11-30 /

Χριστουγεννιάτικο Bazaar!

Ο Σύλλογος Αμερικανίδων Γυναικών Ελλάδος (AWAG) με πολυετή στήριξη στο Σ.Μ.Α, με τακτικό ενδιαφέρον για τις ανάγκες του και την κάλυψη τους μέσω δωρεών, μας προσκάλεσε να συμμετάσχουμε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει.

Δεχτήκαμε με πολύ μεγάλη χαρά! Έτσι λοιπόν ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων θα σας περιμένει και αυτός τη προσεχή Τετάρτη 30/11/2016 από τις 11 έως τις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο, με χριστουγεννιάτικα εδέσματα, στολίδια - κατασκευές για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας αλλά και τις περίφημες ΣMAρμελάδες μας, που ετοίμασαν οι έφηβοι, οι νέοι, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΜΑ!

googlemap  

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2016-11-19 /

ΠΕΣ ΤΑ ΜΟΥ.. ΦΑΡΣΙ!

"Ποιο ταξίδι έκαναν οι λέξεις για να έρθουν να ακουμπήσουν στη δική σου γλώσσα; Ποια ποτάμια διέσχισαν, ποιους ανθρώπους περιέγραψαν και πού κρύβονται τώρα; Θα πάρουμε έναν χάρτη στο χέρι, θα ζωγραφίσουμε γράμματα από ένα ξένο αλφάβητο και θα σου δείξουμε πώς το ταξίδι του πρόσφυγα είναι τόσο παλιό όσο και εκείνος ο Πέρσης βασιλιάς που μάθαμε στην ιστορία. Θα δεις κι εσύ πως είναι η ίδια η λέξη που περιγράφει τον Αφγανό «άνδρα», τον Πακιστανό και τον Έλληνα και τότε θα καταλάβεις σιγά σιγά, πώς μάθαμε για τα δικαιώματα, τα δικά σου και τα δικά μας"...

Με το εκπαιδευτικό εργαστήρι από παιδιά για παιδιά, «Πες τα μου..φαρσί!», ο Συλλόγος Μερίμνης Ανηλίκων συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Κοινωνίας των Πολιτών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016. Η εκδήλωση ολοκληρώνει τις δράσεις του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» που υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και με τη χρηματοδότηση της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν. Το πρόγραμμα της ημέρας, θα περιλαμβάνει ομιλίες, διαδραστικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, καθώς και πολυθεματικά δρώμενα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου: 19 Νοέμβρη 12:00 – 12:30 & 12:30 – 13:00. Χώρος: Νέοι Φούρνοι-Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

WEARECITIZENSFESTIVAL.GR

Category: MEDIA / 2016-11-11 /

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ… ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ;

Ρεπορτάζ της Άννα Ρούτση για το elculture.gr: "Το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» με τη διαχείριση του Ιδρύματος Μποδοσάκη ολοκληρώνεται. Με τη χρηματοδότηση της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν, ύψους 7,34 εκ. ευρώ, ενισχύθηκαν 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις και υλοποιήθηκαν 76 έργα σε όλη την Ελλάδα, με άμεσα ωφελούμενους περισσότερους από 245.000 ανθρώπους. Με την ευκαιρία αυτή ξεχωρίζουμε μια απ’ τις θεματικές του προγράμματος που αφορά την εκπαίδευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα και μιλάμε με την Δήμητρα Αδαμαντίδου, υπεύθυνη προγραμμάτων του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων. Μας μιλά για το «Δημιουργικό εργαστήρι δικαιωμάτων» του διοργάνωσε ο ΣΜΑ: Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων φιλοξενεί 17 παιδιά ηλικίας 10-18 ετών από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Σουδάν, κ.ά. χώρες. Τα περισσότερα έχουν προορισμό άλλες χώρες και μένουν 6-12 μήνες. Είναι τελικά μια αρκετά μεγάλη περίοδος, που όμως παράλληλα ξέρουν ότι είναι προσωρινή. Έχει σημασία το πώς θα τη χειριστείς, ώστε να είναι ουσιαστική.

Να νιώσουν τα παιδιά ότι είναι σε μέρος ασφαλές, να ηρεμήσουν. Αλλά παράλληλα να αρχίσουν να έρχονται σ’ επαφή με την κοινωνία, να κάνουν σχέσεις με ανθρώπους, να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους. Στόχος μας λοιπόν είναι να οργανώνουμε δράσεις με ενδιαφέροντα των παιδιών, όπως μαγειρική, μουσική, τέχνες, αθλητισμός και μέσω αυτών να τα εκπαιδεύσουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις έννοιες της αποδοχής, της διαφορετικότητας, της ένταξης. Η τέχνη γίνεται μέσο για να ενδυναμωθούν τα παιδιά και να υποστηριχθούν στη ζωή τους, για όσο είναι στην Ελλάδα και για μετά. Έγιναν ομάδες και εβδομαδιαία καλλιτεχνικά εργαστήρια. Προηγούνταν συζητήσεις με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για το τι σημαίνει π.χ σπίτι, φίλοι, τι κανόνες υπάρχουν εκεί. Από εκεί περνάγαμε στο πώς σεβόμαστε και το διπλανό μας και ότι τελικά δεν έχουν τόση σημασία οι όποιες θρησκευτικές, εθνικές ή άλλες διαφορές...

Μεταξύ των δράσεων ήταν ένα πάρτι όπου τα παιδιά μαγείρεψαν φαγητό απ’ τις χώρες τους και κέρασαν τη γειτονιά. Επιτέλους, δηλαδή, ήταν οι οικοδεσπότες (και πολύ περήφανοι γι’ αυτό!), ενώ συνήθως δεχόμαστε εμείς τη στήριξη της γειτονιάς. Κάναμε έκθεση με έργα, όπως το πώς αντιλαμβάνεται καθένας το σπίτι του – κάποια παιδιά που έχουν μείνει περισσότερο περιγράφουν τον ξενώνα ως σπίτι τους. Παίξαμε κι ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με το σχολείο Μωραΐτη. Τα παιδιά μάλιστα έφτιαξαν την αφίσα με το λογότυπο «Go-all»! Κάτι πολύ ενδιαφέρον ήταν η κατασκήνωση ρομποτικής της EduACT, όπου καταφέραμε να στείλουμε παιδιά λόγω του προγράμματος. Είχαμε διαπιστώσει ότι οι προσδοκίες κι ο ορίζοντάς τους για το μέλλον είναι αναπόφευκτα περιορισμένος. Θέλουν απλά να βρουν κάποτε μια δουλειά. Επιλέξαμε λοιπόν να τους στείλουμε να κάνουν κάτι φαινομενικά δύσκολο, απαιτητικό, ώστε να νιώσουν ότι μπορούν να καταφέρουν οτιδήποτε. Διακρίθηκαν στη ρομποτική, ήρθαν εκστασιασμένα και αυτό το ενισχύσαμε. Μετά απ’ αυτό τα παιδιά ζητούν συνεχώς δραστηριότητες, θέλουν να συμμετέχουν σε όλα! Ένα παιδί που φοιτούσε στο διαπολιτισμικό σχολείο θέλησε να εγγραφεί σε γενικό. Τους νοιάζει το ντύσιμό τους, να είναι περιποιημένοι. Έχουν καλύτερη αίσθηση του εαυτού τους, ενδυναμώθηκαν, απέκτησαν εξωστρέφεια, κοινωνικοποιήθηκαν και κάνουν πιο ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους»".

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

ELCULTURE.GR

Category: WEB/ MME / 2016-10-07 /

Προσφυγόπουλα… ρομποτιστές του μέλλοντος

Ρεπορτάζ της Φ. Βλαστού για το Karfitsa.gr: Τον Αύγουστο του 2015, μια κατασκήνωση ρομποτικής που είχε διοργανωθεί στην Χαλκιδική από τον οργανισμό EduACT, έμελλε να αλλάξει την καθημερινότητα προσφυγόπουλων που διαμένουν στην Ελλάδα. Ανήλικα παιδιά κυρίως ασυνόδευτα – που φιλοξενούνται στο Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων (ΣΜΑ) στην Αθήνα και προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση – είδαν τη ζωή τους αλλιώς.

«Πέρυσι είχαμε την δυνατότητα με την οικονομική στήριξη από κάποιους οργανισμούς να κάνουμε δράσεις για τη ενδυνάμωση των παιδιών και την βελτίωση των δεξιοτήτων τους. Βρήκαμε την κατασκήνωση ρομποτικής στην Χαλκιδική και στείλαμε πέντε παιδιά» περιέγραψε στην KARFITSA η Δήμητρα Αδαμαντίδου, υπεύθυνη προγραμμάτων του ΣΜΑ. Ο σύλλογος πιστεύοντας στις δυνατότητες των παιδιών τους έδωσε την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να εκπαιδευτούν στα πλαίσια της κατασκήνωσης. «Αν και τα παιδιά δεν ξέρουν καλά ελληνικά -και δεν ξέραμε το εκπαιδευτικό επίπεδο τους – ο στόχος μας ήταν να νιώσουν και πάλι ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε ακόμα και να φτιάξουν ένα… ρομπότ. Να νιώσουν ότι δεν διαφέρουν και να μην βλέπουν πια τον εαυτό τους πίσω από την ταυτότητα του πρόσφυγα. Να αρχίσουν να ονειρεύονται. Η ρομποτική απλά ήταν το μέσο για να το πετύχουμε»...

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

KARFITSA.GR

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2016-10-07 /

Ευχαριστούμε τον Φοίβο Δεληβοριά και τον "Άγιο"!

Ο «Άγιος», το νέο μπαράκι στην οδό Διδότου εγκαινίασε την περασμένη Πέμπτη μια νέα ενότητα, με γνωστούς καλλιτέχνες σε ρόλο DJ: "Εμείς τους ακούμε τα βράδια, όταν τους έχουμε ανάγκη. Εκείνοι άραγε ποια τραγούδια ακούν, όταν είναι μόνοι τους στο σπίτι;" Καλλιτέχνες, όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς που έκανε την αρχή, εξομολογούνται στον «Άγιο» τι ακούν τα βράδια. O Φοίβος διάλεξε για εκείνο το βράδυ τα 40 καλύτερα ελληνικά τραγούδια της γενέθλιας χρονιάς του, το 1973, σ' ένα dj set - μουσική χρονομηχανή.

Ο Φοίβος διέθεσε επίσης την αμοιβή του για τη στήριξη των προσπαθειών του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τη στηριξή σας!

Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

FACEBOOK/AGIOSBARDIDOTOU

Category: MEDIA / 2016-09-10 /

Αναφορά της The Guardian στο έργο του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων

Ρεπορτάζ της Helena Smith για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Guardian για τους ασυνόδευτους ανήικους πρόσφυγες στην Ελλάδα και αναφορά στο ξεχωριστό έργο του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και του Σταθμού Εφήβων στα Εξάρχεια.

« ... Μεταξύ των λίγων τυχερών παιδιών είναι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που έχουν βρει καταφύγιο στο Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων, σε ένα νεοκλασικό σπίτι στην περιοχή Εξάρχεια της Αθήνας . Προέρχονται κυρίως, από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και τη Συρία..."

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

THEGUARDIAN.COM

Category: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / 2016-08-05 /

Ανακοίνωση Επιτροπής Προσλήψεων ΣΜΑ

O Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κέντρο Νεότητας για Πρόσφυγες» και βάση του Κανονισμού του, ανακοινώνει τα αποτελέσματα της διαδικασίας για την κάλυψη των θέσεων Κοινωνικού Λειτουργού, Φύλακα-Επιμελητή και Καθαρίστριας. Ως καταλληλότεροι για τις 3 θέσεις αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή, οι κύριοι Αλεξάκης Βασίλειος και Σταύρος Κωνστάντος και η κα Μίλο Αμαλία αντίστοιχα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία.

Κανονισμός Προσλήψεων ΣΜΑ

Category: MEDIA / 2016-07-29 /

Ρεπορτάζ του athina984.gr: «Ανοιχτά Σχολεία» στην Αθήνα!

Ρεπορτάζ της Νάντιας Σκεπετάρη για τον ιστότοπο athina984.gr: Περίπου 1.300 παιδιά, εκ των οποίων το 30% προσφυγόπουλα από τος δομές του Ελαιώνα, του Σχιστού και του Ελληνικού συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για σχολεία «ανοιχτά στη γειτονιά, σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία». Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» υλοποιείται σε 10 σχολεία σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας: Πλατεία Βάθη, Εξάρχεια, Πλάκα, Παγκράτι, Βοτανικός, Άνω Πετράλωνα, Τέρμα Αχαρνών, Γκράβα, Γκύζη και Κυψέλη. Με στόχο να αποτελέσουν τα σχολεία πολιτιστικά και κοινωνικά κέντρα αλληλεπίδρασης των κατοίκων ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, συλλόγους, σωματεία και συλλογικότητες και υλοποιεί δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εικαστικά δρώμενα με δωρεάν συμμετοχή.

Ένα από τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι και το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στη Γκράβα, στο οποίο σε συνεργασία με την ΜΚΟ για την Επιστήμη και την Επικοινωνία Sci-Co υλοποιεί πρόγραμμα ρομποτικής, προκειμένου να εξοικειωθούν τα παιδιά με την εκπαίδευση STEM και συγκεκριμένα με τις έννοιες της Επιστήμης και της Μηχανολογίας.

Την τρέχουσα εβδομάδα συμμετέχουν 8 παιδιά εκ των οποίων τα 5 είναι προσφυγοπούλα από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την Ερυθραία που φιλοξενούνται και υποστηρίζονται από τον Σύλλογο Μέριμνας Ανηλίκων. Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» παραμένει ανοιχτό με προοπτική να συνεχιστεί και με τη νέα σχολική χρονιά, απογευματινές ώρες. Βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο το πλήρες Ρεπορτάζ:

athina984.gr

Category: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / 2016-07-27 /

Προκήρυξη θέσης εργασίας Φύλακα-Eπιμελητή (ολοκληρώθηκε)

O Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κέντρο Νεότητας για Πρόσφυγες (18-22)», προκηρύσσει μία (1) θέση φύλακα-επιμελητή με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης:

Απαιτούμενα Προσόντα –Καθήκοντα
Ο/η υποψήφιος/α κατά προτίμηση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιημένη εκπαίδευση σε θέματα φύλαξης και ανάλογη εμπειρία. Επιθυμητός είναι ο τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάθε άλλο προσόν σχετικό με τη φροντίδα νέων καθώς και οι πρόσθετες γνώσεις ηλ. υπολογιστών και μίας ξένης γλώσσας.
Βασικό του καθήκον θα αποτελεί η ασφάλεια των φιλοξενούμενων νέων, η επιμελητεία και η προστασία του συνόλου της περιουσίας του Κέντρου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] αναφέροντας τη διαθεσιμότητά τους για την έναρξη της απασχόληση τους. Η προκήρυξη θα παραμείνει αναρτημένη στο διαδίκτυο έως ότου να καλυφθεί η θέση. Για την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου θα διενεργηθεί συνέντευξη.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το σχετικό Έργο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Youth Center for Refugees

Category: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / 2016-07-27 /

Προκήρυξη θέσης εργασίας στο Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων: Καθαριστής-στρια (ολοκληρώθηκε)

O Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κέντρο Νεότητας για Πρόσφυγες (18-22)», προκηρύσσει μία (1) θέση καθαριστή-στριας με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης στον Ξενώνα – Κέντρο Νεότητας για τους Πρόσφυγες- στην Αθήνα. Ο Ξενώνας θα λειτουργήσει σε κτήριο του Συλλόγου επί της οδού Αριστοτέλους 124 στο κέντρο της Αθήνας και θα μπορεί να φιλοξενεί έως 18 νέους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται και υλοποιείται με την υποστήριξη του «αλληλεγγύη-SolidarityNow».

Απαιτούμενα Προσόντα
Τουλάχιστον 2 χρόνια επαγγελματική εμπειρία με αρμοδιότητες διατήρησης καθαριότητας και φροντίδας. Για τη συγκεκριμένη θέση απαιτείται ομαδικό πνεύμα, οργανωτικές και επικοινωνιακές ικανότητες και επαγγελματική συμπεριφορά. Τέλος είναι σημαντική η ικανότητα θέσπισης προτεραιοτήτων και προγράμματος για την λεπτομερή και αποτελεσματική καθαριότητα όλων των χώρων του Ξενώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] αναφέροντας τη διαθεσιμότητά τους για την έναρξη της απασχόληση τους. Η προκήρυξη θα παραμείνει αναρτημένη στο διαδίκτυο έως ότου να καλυφθεί η θέση. Για την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου θα διενεργηθεί συνέντευξη.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το σχετικό Έργο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Youth Center for Refugees

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2016-07-13 /

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου το πρώτο πιλοτικό Εργαστήρι Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης του ΣΜΑ!

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου το πρώτο πιλοτικό Εργαστήρι Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης που υλοποίησε ο ΣΜΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος Youth Center for Refugees. Στη μικρή “τελετή λήξης” που οργάνωσε ο ΣΜΑ με αφορμή την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους νέους που συμμετείχαν είχαμε την ευκαιρία εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και στελέχη του ΣΜΑ, να εμβαθύνουμε σε ποιο οικείο πλαίσιο στην εμπειρία που αποκτήσαμε όλοι μας από το εργαστήρι. Δίπλα και παράλληλα με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, εκπρόσωποι του επαγγελματικού και ακαδημαϊκού χώρου της διερμηνείας και μετάφρασης συναντήθηκαν με νέους πρόσφυγες που αναζητούν ένα κομμάτι του νήματος προς τους στόχους της ζωής τους στο χώρο της Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης.

Το αποτέλεσμα αυτής της εκπαιδευτικής και παράλληλα κοινωνικής και διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης είναι για μας το πιο πολύτιμο μάθημα. Συμμμεριζόμενοι τους στόχους των παιδιών, οικειοποιούμαστε για τελικό συμπέρασμα και στόχο τα δικά τους λόγια: “Θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να προσπαθήσουμε!” Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά για την τόσο ενεργητική συμμετοχή τους, τους εκπαιδευτές για την εξαιρετική δουλειά τους, την ΠΕΕΜΠΙΠ για την επιστημονική της συμβολή και το Solidarity Now για την υποστήριξη.
Δείτε περισσότερα για το Εργαστήρι Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης του ΣΜΑ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Εκπαιδευτικές Δράσεις 2016

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2016-06-27 /

Ευχαριστούμε Glass Rebel & Marsheaux !!

Το electro pop κομμάτι “Trees” είναι η πρώτη κυκλοφορία των Glass Rebel που μοιράζονται τα φωνητικά με τo γυναικείο electro ντουέτο των Marsheaux. To single είναι εμπνευσμένο από την περιπλάνηση δύο αδελφών που βρίσκουν καταφύγιο στα δέντρα και θα κυκλοφορήσει σύντομα σε μορφή 7" βινυλίου από την UNDO Records. Τώρα είναι διαθέσιμο σε φηφιακή μορφή με ελεύθερη οικονομική συνδρομή.

Trees (feat. Marsheaux) by Glass Rebel

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες σίτισης, υγιεινής και περίθαλψης των ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενεί ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων. Μάθετε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

GLASS REBEL MUSIC

Category: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / 2016-06-12 /

Προκήρυξη θέσης εργασίας Κοινωνικού Λειτουργού (Ολοκληρώθηκε)

O Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κέντρο Νεότητας για Πρόσφυγες (18-22)», προκηρύσσει μία (1) θέση Κοινωνικού λειτουργού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης:

Αντικείμενο έργου
Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων (ΣΜΑ) σε συνέχεια της διεύρυνσης των δράσεων του για την αποκατάσταση και ομαλή κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των παιδιών που ήδη φιλοξενεί, έχει αναλάβει την ανακατασκευή και υποστήριξη λειτουργίας πρότυπου Ξενώνα – Κέντρο Νεότητας για τους Πρόσφυγες- στην Αθήνα για τη στέγαση και στήριξη νεαρών Προσφύγων ( πρώην ασυνόδευτοι ανήλικοι, αιτούντες άσυλο). Ο Ξενώνας θα λειτουργήσει σε κτήριο του Συλλόγου επί της οδού Αριστοτέλους 124 στο κέντρο της Αθήνας και θα μπορεί να φιλοξενεί έως 20 νέους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται και υλοποιείται με την υποστήριξη του «αλληλεγγύη-SolidarityNow».

Αντικείμενο εργασίας
Ο κοινωνικός λειτουργός είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου, την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, του εσωτερικού κανονισμού και των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι υπεύθυνος για λήψη τυχόν άμεσων μέτρων, που αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης τήρησης υγειονομικών κανονισμών και την ασφάλεια από κάθε κίνδυνο. Συντάσσει πλήρη κοινωνική έκθεση για τον κάθε φιλοξενούμενο, την οποία συμπληρώνει περιοδικά και επικαιροποιεί.

Απαιτούμενα Προσόντα
Οι υποψήφιοι-ές για την ανωτέρω περιγραφόμενη θέση πρέπει να διαθέτουν:
α) άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
β) ικανότητα να διαμορφώνουν σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τους φιλοξενούμενους
γ) ικανότητα συνεργασίας, επικοινωνίας και οργάνωσης
δ) πολύ καλή γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας
ε) καλή γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Χαρακτηριστικά Επαγγελματικής Συνεργασίας: Η θέση της/του κοινωνικής λειτουργού προκηρύσσεται για διάστημα τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης εργασίας η οποία θα έχει τη μορφή σύμβασης ανεξάρτητων υπηρεσιών με πιθανότητα ανανέωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους έως τη Κυριακή 19 Ιουνίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] αναφέροντας τη διαθεσιμότητά τους για την έναρξη της απασχόληση τους. Για την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου θα διενεργηθεί συνέντευξη των υποψηφίων, ενώ θα ζητηθούν τα έγκυρα αποδεικτικά που πιστοποιούν την πληρότητα των απαιτούμενων προσόντων. Bρείτε περισσότερες πληροφορίες για το σχετικό Έργο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Youth Center for Refugees

Category: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / 2016-06-12 /

Αίτηση Φιλοξενίας στο Κέντρο Νεότητας για Πρόσφυγες

Σκοπός και Aποστολή του Κέντρου Νεότητας για Πρόσφυγες
Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων (ΣΜΑ) σε συνέχεια της διεύρυνσης των δράσεων του για την αποκατάσταση και ομαλή κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των παιδιών που ήδη φιλοξενεί, έχει αναλάβει την ανακατασκευή και υποστήριξη λειτουργίας πρότυπου Ξενώνα – Κέντρο Νεότητας για τους Πρόσφυγες- στην Αθήνα για τη στέγαση και στήριξη νεαρών Προσφύγων ( πρώην ασυνόδευτοι ανήλικοι, αιτούντες άσυλο). Ο Ξενώνας θα λειτουργήσει σε κτήριο του Συλλόγου επί της οδού Αριστοτέλους 124 στο κέντρο της Αθήνας και θα μπορεί να φιλοξενεί έως 20 νέους. Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου με την κατάλληλη ατμόσφαιρα και την απαραίτητη ζωντάνια που θα απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, διαφορετικούς μεταξύ τους, οι οποίοι έχουν την ανάγκη να νιώσουν ασφαλείς, να κοινωνικοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται και υλοποιείται με την υποστήριξη του «αλληλεγγύη-SolidarityNow».

Κέντρο Νεότητας  για  Πρόσφυγες - ΣΜΑ

Προσφερόμενες Yπηρεσίες
Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κέντρο υποστήριξης για τους Νέους είναι:
  Φιλοξενία στον Ξενώνα, υποδομές εστίασης, αναψυχής και κοινωνικοποίησης, ιδιωτικοί χώροι ύπνου, ξεκούρασης και υγιεινής
  Εκπαιδευτικά προγράμμα διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης
  Κοινωνική συμβουλευτική, πληροφόρηση και ψυχολογική υποστήριξη.
  Νομική συμβουλευτική και υποστήριξη.
  Δημιουργικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες
  Χώρους προσωπικής εργασίας, ψηφιακές υποδομές επικοινωνίας και workstations

Σε αυτό το πλαίσιο προσκαλούμε όλους τους φορείς, οι οποίοι φιλοξενούν ασυνόδευτους ανήλικους ή έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη ομάδα στόχου, νεαρούς πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο να συμπληρώσουν την ακόλουθη ηλ.φόρμα το αργότερο έως τις 30/06/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων 210 3813290 (Υπεύθυνη έργου κα Δήμητρα Αδαμαντίδου) και στο [email protected]

Κάντε την αιτησή σας τώρα ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Αίτηση για Φιλοξενία

Category: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / 2016-04-20 /

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων σε συνέχεια της διεύρυνσης των δράσεών του για την αποκατάσταση και ομαλή κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των παιδιών που ήδη φιλοξενεί, έχει αναλάβει την ανακατασκευή και υποστήριξη λειτουργίας πρότυπου Ξενώνα – Κέντρο Νεότητας για τους Πρόσφυγες- στην Αθήνα για τη στέγαση και στήριξη νεαρών Προσφύγων ( πρώην ασυνόδευτοι ανήλικοι, αιτούντες άσυλο). Ο Ξενώνας θα λειτουργήσει σε κτήριο του Συλλόγου επί της οδού Αριστοτέλους 124 στο κέντρο της Αθήνας και θα μπορεί να φιλοξενεί έως 20 νέους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται και υλοποιείται με την υποστήριξη του «αλληλεγγύη-SolidarityNow». Σε αυτό το πλαίσιο επικοινωνούμε με όλους τους φορείς, οι οποίοι φιλοξενούν ασυνόδευτους ανήλικους, νεαρούς πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο ή έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη ομάδα στόχου προκείμενου να ενημερώσουν και αυτοί με τη σειρά τους πιθανούς επωφελούμενους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Νεότητας για τους Πρόσφυγες ο Σύλλογος Μερίμνης υλοποιεί μία σειρά από καινοτόμες δράσεις μεταξύ των οποίων το Εργαστήριο Εκπαίδευσης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών (για ομιλητές Αραβικών και Φαρσί-Νταρί), με στόχο την παραγωγή Εκπαιδευτικού Υλικού και την Εκπαίδευση-Κατάρτιση των φιλοξενούμενων νέων στη Διερμηνεία και Μετάφραση σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου. Βρείτε το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης και την Ηλεκτρονική Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ηλ. Φόρμα και Έντυπο Πρόσκλησης


Category: ΔΙΟΙΚΗΣΗ / 2016-04-02 /

Ετήσιος Απολογισμός 2015 - Σταθμός Εφήβων

Απολογιστικά για το έτος 2015, ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων-Σταθμός Εφήβων προσέφερε σίτιση και στέγαση σε 49 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια. Πραγματοποιήθηκαν 5 οικογενειακές επανενώσεις και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έκδοσης για άδειες εργασίας σε 4 φιλοξενούμενους οι οποίοι έκλεισαν το 18ο έτος της ηλικίας τους... Κατεβάστε την πλήρη αναφορά σε μορφή PDF στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ετήσιος Απολογιισμός 2015 | PDF

Category: ΔΙΟΙΚΗΣΗ / 2016-03-21 /

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών

Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Youth Center for Refugees 18-22» αναζητά έναν ειδικό συνεργάτη με άριστη γνώση ελληνικών και αραβικών και έναν ειδικό συνεργάτη με άριστη γνώση ελληνικών και φαρσί/νταρί. Η απασχόληση αφορά στη διδασκαλία της ενότητας «Ενίσχυση της μητρικής γλώσσας», διάρκειας 12 ωρών, και στη μετάφραση τριών γλωσσαρίων εξειδικευμένης ορολογίας. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/-ες να αποστείλουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στο [email protected] με τίτλο «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών», μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2016. Mάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα «Youth Center for Refugees 18-22» του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Youth Center for Refugees 18-22

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2016-03-01 /

Detour: Έκθεση Φωτογραφίας από την ομάδα 10AM για την ενίσχυση του ΣΜΑ!

"DETOUR από την Αθήνα προς όλο τον κόσμο. Αλλαγή πορείας, αλλαγή ζωής. Πάνω από 5.000 ανήλικα παιδιά βρίσκονται ασυνόδευτα στην Ελλάδα, από μια χώρα στην οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Κάποια παιδιά θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άγνωστη κατεύθυνση. Δεκαεφτά παιδιά θα ζήσουν εδώ, στην Αθήνα, σε ένα σπίτι στα Εξάρχεια έως την ενηλικίωσή τους. Αλλάζουμε την πορεία, κάνουμε DETOUR". Εικοσιένα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντιούνται στην Αθήνα και προσφέρουν τα έργα τους για τη βελτίωση της ζωής αυτών των παιδιών: Erikos Andreou, Jacopo Benassi, Luca Campri, Mara Desypris, Bill Georgoussis, Zach Gross, François Halard, Amit Israeli, Yiorgos Kaplanidis, Vassilis Karidis, George Katsanakis, Thanassis Krikis, Vangelis Kyris, Matthieu Lavanchy, Yorgos Mavropoulos, Joachim Mueller Ruchholtz, Nikos Papadopoulos, Johan Sandberg, Spiros Staveris, Kasia Wozniak & Paolo Zerbini.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων τους θα διατεθούν για τη στήριξη του ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων στα Εξάρχεια. Η φωτογραφική έκθεση φιλανθρωπικού χαρακτήρα "Detour" που διοργανώνει η δημιουργική ομάδα 10AM σε συνεργασία με το περιοδικό DAPPER DAN θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Μαρτίου 2016, Κωνσταντινουπόλεως 82 Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

DETOUR-EXHIBITION.COM

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2016-02-22 /

Πρόσκληση στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΜΑ!

Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το έτος 2016! Θα χαρούμε να γιορτάσουμε μαζί με τους φίλους, τους εθελοντές, τα μέλη, το προσωπικό και τα παιδιά του Ξενώνα μας για να καλωσορίσουμε το έργο μίας ακόμα δημιουργικής χρονιάς...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, 7 μ.μ., στην κρεπερί Creperie Au Grand Zinc, Εμμ. Μπενάκη 88 & Αραχώβης, ‪Εξάρχεια‬.

Χάρτης: Creperie Au Grand Zinc

Category: MEDIA / 2016-02-11 /

"Le Monde: L'enfance perdue"

Ρεπορτάζ της Adéa Guillot, φωτογραφίες της Μυρτούς Παπαδοπούλου για την ηλεκτρονική έκδοση της Le Monde: Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου η δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde κα Adea Guillot και η φωτογράφος Μυρτώ Παπαδοπούλου στο πλαίσιο προετοιμασίας δημοσιογραφικού ρεπορτάζ που αφορά στο ταξίδι των Ασυνόδευτων Ανηλίκων (μέσα και έξω από την Ελλάδα) επισκέφτηκαν τον Ξενώνα μας. Αφού ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο Κοινωνικό Λειτουργό του Συλλόγου σχετικά με το σκοπό και το κώδικα λειτουργίας του, συγκέντρωσαν πληροφορίες και συνομίλησαν με φιλοξενούμενους εφήβους. Καθ'όλη τη διάρκεια της συνέντευξης εξασφαλίστηκαν συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας (στοιχεία που αφορούν στην ταυτότητα τους δεν συμπεριλήφθηκαν στο ρεπορτάζ), ασφάλειας και προστασίας των παιδιών μας.

Βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο το εξαιρετικό αποτέλεσμα του ρεπορτάζ της Le Monde "L'enfance perdue" με εκτενή αναφορά στο Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων και την προσπάθεια των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων να ξεκινήσουν μια καινούργια αρχή στις χώρες της Ευρώπης

LEMONDE.FR
Top