Νέα II | Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων
Lang Select English

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Νέα II

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2015-04-21 /

"Songs for Seventeen" Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων!

Δεκαεπτά ανήλικοι έφηβοι και παιδιά. Δεκαεπτά πιτσιρικάδες που νιώθουν επιτέλους ασφαλείς, αφού πέρασαν μέσα από μάχες, βομβαρδισμούς, ναυάγια, ατελείωτο ταξίδι από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, για να γλιτώσουν. Βρέθηκαν στη χώρα μας εντελώς μόνοι, χωρίς οικογένεια. Κάποιος συγγενής τα κουβάλησε μακριά από πόλεμο, όταν οι γονείς σκοτώθηκαν σε κάποια επίθεση ή πνίγηκαν σε κάποια βάρκα λαθρέμπορου. Μερικοί κουβαλάνε τα σημάδια του πολέμου πάνω τους, αλλά τουλάχιστον εδώ μπορούν πλέον να χαμογελούν. Σήμερα βρίσκονται στο Σταθμό Εφήβων του Σ.Μ.Α., έναν από τους ξενώνες αντίστοιχων οργανώσεων που προσφέρουν συνολικά περίπου 500 (μόλις) θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων σε όλη την Ελλάδα. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της λήξης της χρηματοδότησης των υποδομών αυτών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων από τις αρχές του χρόνου (2015), ο Σταθμός Εφήβων του Σ.Μ.Α. βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση, με άμεσο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του. Αν ο ξενώνας κλείσει, οι δεκαεπτά αυτοί πιτσιρικάδες δεν θα προλάβουν να τελειώσουν το σχολείο, ούτε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, ώστε να ενταχθούν ως συμπολίτες μας στην κοινωνία. Χωρίς τη βοήθεια όλων μας, θα βρεθούν στους δρόμους της Αθήνας, απροστάτευτοι, ξανά μετανάστες.

Η εκδήλωση “Songs for Seventeen” διοργανώνεται από εθελοντές και φίλους του Σ.Μ.Α. με σκοπό την άμεση οικονομική του ενίσχυση. Τέσσερα συγκροτήματα (Playground Theory, Joanna's Drigo, Envy Never Dies, Drama Queen) θα παίξουν live στη σκηνή του “Six d.o.g.s”. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σ.Μ.Α.

"Songs for Seventeen"
Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων
Ημερομηνία: Τρίτη 21 Απριλίου (9μμ).
Τόπος: “Six d.o.g.s” (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι).
Είσοδος: 5 ευρώ (δωρεά στο Σ.Μ.Α.)

Sixdogs.gr/    

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2015-03-08 /

H Κολυμβητική Eκδήλωση Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για την ενίσχυση του Συλλόγου μας!

Με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό διεξήχθει η φιλανθρωπική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού σε συνεργασία με τον αθλητή Λευτέρη Παρασκευά την 1η Μαρτίου 2015 στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού (Ρ.Φεραίου & Μπουμπουλίνας). Τα έσοδα διατέθηκαν για τις ανάγκες του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων από μία εκδήλωση που κατάφερε να συνδυάσει τον αθλητισμό με το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Philothei-psychiko.gr

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2015-02-07 /

Bίντεο: Tα παιδιά του Ξενώνα μας συμμετέχουν στο νέο Video-Clip των Pentatones!

Τα παιδιά του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων έχουν έφεση στην δημιουργία.. Αποφάσισαν λοιπόν να αναδείξουν το ταλέντο τους στο Ευρωπαϊκό Μουσικό Στερέωμα με την συμμετοχή τους στο νέο βίντεο κλιπ του μουσικού συγκροτημάτος Pentatones!!! Το αποτέλεσμα θεαματικό...

Pentatones.com/

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2015-01-09 /

Οι Κουζίνες του Κόσμου.. στον Ξενώνα μας

Στον Ξενώνα είμαστε πολύ διαφορετικοί μεταξύ μας όμως μέσα από την γαστρονομία μπλέκουμε τις κουλτούρες μας, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και μπορεί σήμερα να φάμε Καμπουλί, αύριο Μπριανί, Πίτσα , φασολάδα , αρνάκι με πατατούλες στο φούρνο, φανταστικό σπιτικό σουβλάκι και πολλά πολλά άλλα.. Τα παιδιά δημιουργούν, το διασκεδάζουν και το αποτέλεσμα... ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ από όλο τον Κόσμο!

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2015-01-08 /

Επίσκεψη Υπηρεσίας Α΄ Υποδοχής

Η Υπηρεσία Α΄ Yποδοχής έβαλε το δικό της λιθαράκι βοήθειας στον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων, μοιράζοντας δώρα στα παιδιά και με την παροχή τροφίμων. Eυχαριστούμε θερμά!

Firstreception.gov.gr

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2014-12-23 /

Στις μέρες που ζούμε πράξεις βοήθειας ενθαρρύνουν την προσπάθειά μας...

Η Εταιρεία Fresh Line Cosmetics Official & οι εργαζόμενοί της γεμάτοι χαμόγελα μας βοήθησαν να βάψουμε "Το Σπίτι Μας". Ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη υποστήριξη!

Freshline.gr

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2014-06-29 /

Bίντεο: Ένα τραγούδι για την "Οικογενειακή Επανένωση"

Τα παιδιά νοιώθουν το ένα το άλλο, τραγουδούν για τις ανάγκες τους και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το τραγούδι έγραψε και τραγούδησε η Ασημίνα για το φίλο από την Ομάδα CLAIM. Στις 8 Ιουνίου τα παιδιά της ομάδας, οι συμμαθητές και οι συγκάτοικοι από τον ξενώνα χαιρετήσαμε όλοι τον αγαπημένο μας, "πού βρίσκεται ήδη στην ασφαλή αγκαλιά της μαμάς του".. ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Πρόγραμμα Claim Child Law

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2014-05-14 /

Εθελοντική Εργασία στον Σταθμό Εφήβων

Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων αναζητά εργασία στους τομείς της εστίασης και της διερμηνείας για λογαριασμό των φιλοξενούμενων αγοριών που τώρα ενηλικιώνονται. Ο Σύλλογος δεσμεύεται για την τακτοποίηση όλων των απαραίτητων εγγράφων και για την υποστήριξη της προσαρμογής του προσλαμβανόμενου στο χώρο της εργασίας του.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Συντονιστή – Κοινωνικό Λειτουργό κο Φώτη Παρθενίδη,
στο τηλέφωνο 210. 3813290

Έντυπο Αίτησης

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2014-05-14 /

Επίσκεψη Ερυθρού Σταυρού & Ε.Κ.Κ.Α

Στις 14/05/2014 η Paskale Meric Migration Advisor του International Committee of the Red Cross συνοδευόμενη από τον κο Χρήστο Δημόπουλο, εκπρόσωπο του Ε.Κ.Κ.Α., πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Ξενώνα και ενημερώθηκαν για το έργο του.

Category: MEDIA / 2014-05-07 /

VICE: Μια μέρα σε ένα σταθμό ασυνόδευτων εφήβων στα Εξάρχεια

"...Φτάνω στον ξενώνα –είναι ένα παλιό νεοκλασικό σπίτι στην αρχιτεκτονική αισθητική του ’30. Στα σκαλιά της είσοδου, στην οδό Ισαύρων, κάθεται ένας μικροκαμωμένος μπόμπιρας – κρατά μια μπάλα ποδοσφαίρου και φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Μου ρίχνει μια ερευνητική ματιά, καθώς ανοίγω τη βαριά ξύλινη πόρτα. Του Αντώνη Ντινιακού. Φωτογραφίες, βίντεο: Αλεξία Τσαγκάρη.

Τριγυρίζουμε στα δωμάτια. Τέσσερα συνολικά συν ένα στον κάτω όροφο -εκεί ζουν οι Βενιαμίν του ξενώνα, ο Τ. που είναι 12 ετών, ο Α. που είναι 13 και ο Α. στα 15. Ο Α. και ο Α. είναι αδέρφια από την Ερυθραία –έφυγαν μέσα σε μια νύχτα με τη μητέρα τους, δίχως να ξέρουν το λόγο. Στην Ελλάδα χωρίστηκαν κι από αυτήν –η ίδια ζει πλέον σε άλλη χώρα. Περιμένουν ότι μια μέρα θα τη συναντήσουν και πάλι. Ο Τ. είναι διαφορετική ιστορία. Είδε τη μητέρα του να δολοφονείται εν ψυχρώ κατόπιν εντολής του πατέρα του, ενώ ο ίδιος φυγαδεύτηκε από συγγενείς του. Η 13χρονη αδερφή του ζει ακόμα στο Πακιστάν –του λείπει πολύ. «Θα μεγαλώσω και θα τη φέρω εδώ μια μέρα», μου λέει. Για την ώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Οι μνήμες από την κακοποίηση που είχε υποστεί από τον πατέρα του είναι ακόμα νωπές και οι κίνδυνοι μεγάλοι.."

Πηγή: VICE

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2014-01-17 /

Επίσκεψη Οργάνωσης «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ»

Στις 17/01/2014 η ΜΚΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ» πραγματοποίησε προγραμματισμένη ενημέρωση των φιλοξενούμενων σε θέματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2013-10-11 /

Επίσκεψη Ελβετικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης

Στις 11 Οκτωβρίου 2013 η τετραμελής αποστολή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης της Ελβετίας, με επικεφαλής τον κο Mario Gattiker, συνοδευόμενη από την Προϊσταμένη κα Νινέτα Ζώη και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης του Υπουργείου και την εμπειρογνώμονα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης του Ασύλου (Ε.Α.S.O.) κα Johanne Lamirande πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Ξενώνα και ενημερώθηκαν για το έργο του.

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2012-01-17 /

Επίσκεψη Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου

Στις 17 Ιανουαρίου 2012 ο εκτελεστικός Διευθυντής κος Robert Visser της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου (Ε.Α.S.O.)και ο επικεφαλής του Προγράμματος αποστολής ομάδων εμπειρογνωμόνων στη χώρα μας κος Bertwin Lussenburg πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Ξενώνα και ενημερώθηκαν για το έργο του.

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2011-09-21 /

Επίσκεψη Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 η Περιφερειακή Υπεύθυνη Τομέα Ενημέρωσης της Αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Νότια Ευρώπη, κα Laura Boldrini, επισκέφθηκε τον Ξενώνα.

Top